Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partieel integreren?

Ik heb al reeds het volgende proberen partieel te integreren maar ik doe steeds iets fout precies. de oplossing moet gelijk zijn aan 1/b. ik kom steeds -1 uit. de grenzen waarbinnen geintegreerd worden zijn 0 en +oneindig
de opdracht:òb·e-bq·q dq (tussen 0 en +¥)

j
Student universiteit België - vrijdag 24 november 2006

Antwoord

Laten we het ons eens gemakkelijk maken.
We substitueren eerst u=-bq, dus du=-bdq, dus dq=-du/b.
We krijgen dan ò1/b*ueudu.
ò1/b*ueudu=1/b(ueu-òeudu)=
1/b(ueu-eu)=1/b*eu(u-1)=1/b*e-bq(-bq-1).
Invullen van de grenzen ¥ en 0 levert 1/b*(0-(-1))=1/b.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics