De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe kan ik hier de integraal van vinden

 Dit is een reactie op vraag 47314 
Hoe ik er ook naar kijk ik heb nog steeds niet echt een idee.
Ik zit te zoeken naar een vorm van substitutie. IK zie ook niet echt wat ik met de macht 2/3 op de noemer moet.

Bas de
Student universiteit - woensdag 25 oktober 2006

Antwoord

Beste Bas,

De substitutie heb ik je bijna letterlijk gegeven.
Laat y = x3-3x+1, dan is dy = (3x2-3)dx, de integraal gaat dan over in:

2ò1/y2/3 dy = 2òy-2/3 dy.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics