Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Substitutie

 Dit is een reactie op vraag 47160 
Ik dacht dat je bij een product niet mocht splitsen... ook niet in deze vorm: ((x-1)+2).Ö(1-x) dx of kan je dit dan toch wel als een soms beschouwen?
is er ook nog een andere manier waarop je de juiste uitkomst kan bekomen want de bedoeling is dat ik dit echt enkel met de substitutiemethode oplos. maar ik weet niet hoe...

Kevin
3de graad ASO - vrijdag 20 oktober 2006

Antwoord

Beste Kevin,

Als ik je oorspronkelijke vraag bekijk, dan is het me niet duidelijk of de te primitiveren functie nu (x+1)Ö(1-x) is (dat staat er eerst) of (x+1)/Ö(1-x) (want dat staat er door het minteken als exponent daarna).

In beide gevallen kan je deze substitutie gebruiken:

Ö(1-x) = y Þ 1-x = y2 Û x = 1-y2 Þ dx = -2y dy

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 20 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics