De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sigma notatie

Hallo,

ik heb de volgende formule:
X = X0 + $\sum$p$\sum$qRpqdpdq

De gebruikelijke functie van een sigma is mij duidelijk, maar in deze formule was mij niet duidelijk hoe ik de sigma moest toepassen.

Hulp is welkom :)

Sander
Student hbo - dinsdag 19 september 2006

Antwoord

$\sum$p$\sum$qRpqdpdq
= $\sum$p(Rp1dpd1 + Rp2dpd2 + Rp3dpd3 + ...)

= R11d1d1 + R21d2d1 + R31d3d1 + ...
+ R12d1d2 + R22d2d2 + R32d3d2 + ...
+ R31d1d3 + R23d2d3 + R33d3d3 + ...

kortom: sommeren over alle combinaties van p en q

groeten,

martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 september 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics