De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Z-scores

Ik heb een vraag:

Ik heb deze som:

Van een grote groep leerlingen berekenen we het gemiddelde rapportcijfer voor wiskunde. De rapportcijfers hebben een gemiddelde van 5,6 en een standaarddeviatie van 1,5. We nemen aan dat de rapportcijfers normaal verdeeld zijn.

Hoeveel procent van de leerlingen heeft lager dan een 3?

Uitwerking

z = (3-5,6):1,5 = -1,73
F(-1,73) = 0,0418
Conclusie: 4,2% van de leerlingen heeft een 3 of minder.

Waarom doen we F en hoe kan ik dit zelf uitrekenen.. Ik snap namelijk niets van dat tekentje

Groeten

Bart Peters

Bart P
Student hbo - dinsdag 25 juli 2006

Antwoord

Die F heeft alles te maken met de standaard normale verdeling. Op 4. Normale verdeling kan je er meer over lezen.

Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Normale_verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 juli 2006
 Re: Z-scores 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics