Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oppervlakte van een cirkel

 Dit is een reactie op vraag 45855 
Tom,

kan je mij verder helpen met de goniometrische substitutie,
ik zie het niet zitten.

bedankt

marita
3de graad ASO - zondag 11 juni 2006

Antwoord

Beste Marita,

Weet je wat dat inhoudt, heb je dat al ooit gedaan?
Het idee is dat we cos2x+sin2x = 1 kunnen gebruiken om de vierkantswortel kwijt te spelen. Laat x = 5.sin(y), dan is dx = 5.cos(y)dy. Kan je dat invullen en dan vereenvoudigen?

Voor inspiratie:

Zoeken in WisFaq

Zoektips
Tekst weergeven:AanUit

Als het niet lukt, of je wil gewoon snel de oplossing, kijk dan eens op Wikipedia: Integratie door substitutie, het laatste stuk - daar staat iets dat erg veel lijkt op jouw opgave

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 juni 2006
 Re: Re: Oppervlakte van een cirkel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics