De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: S=S` ?

 Dit is een reactie op vraag 43713 
Hoe heb jij de integralen berekend? Ik heb dat gedaan mbh van de primitieve functies.

stijn
3de graad ASO - woensdag 15 februari 2006

Antwoord

Beste Stijn,

Veel andere manieren ken ik ook niet maar het zou niet mogen uitmaken hoe of op welke manier je de integralen uitrekent: als je het goed doet kom je tot hetzelfde resultaat.

De eerste integrand herleid zich tot cos(x)-cos(p/3-x) = cos(x+p/3).
De tweede integrand vereenvoudigt tot -cos(x-p/3).

Als je iets anders vindt, toon je werkwijze dan eens.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 februari 2006
 Re: Re: S=S` ? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3