De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oppervlakte van een kromme

 Dit is een reactie op vraag 43268 
Bedankt voor je reactie.

Ik heb nog een vraagje:

r = 1 + cosq Als ik de lengte van deze kromme wil bepalen tussen 0 en p/4 moet ik volgende integraal oplossen:

òÖ(2+2cosq)

Ik weet de oplossing wel (via het handige programma op wisfaq) maar ik heb geen idee hoe je die oplost.

Kan je me daar mee helpen ?

Bedankt.

Stef
Student universiteit België - woensdag 25 januari 2006

Antwoord

Beste Stef,

Gelukkig hebben we op Wisfaq naast handige programma's ook toffe beantwoorders die (in tegenstelling tot die programma's) meer dan alleen de oplossing kunnen geven

Voor de cosinus hebben we volgende formule voor de dubbele hoek:
cos(2x) = cos2x-sin2x = 1-2sin2x

Via deze formule kan je je cosq vervangen door 1-2sin2(q/2) en volgens mij gaat het dan mooi uitkomen...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 januari 2006
 Re: Re: Oppervlakte van een kromme 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3