|
|
\require{AMSmath}
Re: Het oplossen van gebroken vergelijkingen
hi Tom ,de groeten van mijn zus sharon en zij bedankt voor de hulp x(x-1)=x(x2+2x+3 = x2-x=x3+2x2-3x x-1=x2-2x+3=-x+2-X2 = =x2+x-2 =(x-1)(x+1)= x=-2 en x=1 b)(6z+12-2z2-2z2-6)/(z2+5z+6) z= 3
als dit invul in de vergelijking dan klopt het niet misschien kun je effe kijken en vertellen wat ik verkeerd doe bedankt en groeten sam
sam
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 januari 2006
Antwoord
Beste Sam,
Je hebt het nogal onzorgvuldig opgeschreven! In de eerste regel staat er op het einde "+3", maar na vermenigvuldiging met x maak je er "-3x" van, waar komt dat minteken vandaan? Bovendien heeft een vergelijking twee leden, houdt die ook samen en maak geen ketting van gelijkheiden, dan klopt het niet meer.
Ga nu eens verder van: x2-x = x3+2x2+3x
Voor de tweede, je begint daar met een grote breuk die trouwens al niet meer hetzelfde is als de oorspronkelijke opgave uit je eerste vraag, dus dat is ook al niet echt duidelijk. Hoe kom je trouwens opeens aan z = 3?
Het is misschien handig als je de opgaven eens duidelijk doorgeeft en laat zien wat je precies geprobeerd hebt. Let wel op met haakjes en gebruik steeds een nieuwe regel als je iets aan je vergelijking verandert.
mvg, Tom

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 januari 2006
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|