De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Partiele integratie

 Dit is een reactie op vraag 42600 
dus $\int{}$ln(sinx)dx=x.ln(sinx)-$\int{}$x.(1/sinx)dx Dat valt toch niet weg na de integraal teken zodat ik dx moet integreren zoals in de voorbeeld. Ik zie het echt niet zitten met deze oefening. Kunt u misschien beetje meer uitleg geven?

özer
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 3 januari 2006

Antwoord

Beste √zer,

Als je nu eens eerst de substitutie die ik voorstelde uitvoert, dan vind je:

$\int{}$ln(sin(x))cos(x)dx = $\int{}$ln(y)dy met y = sin(x) $\Leftrightarrow$ dy = cos(x)dx

De vetgedrukte integraal kan je nu eenvoudig bepalen via partiële integratie (zie de link die ik je gaf, uitgewerkt in voorbeeld 4) en daarna moet je enkel nog terug substitueren naar x.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics