De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Partiele integratie

 Dit is een reactie op vraag 39016 
ok,

ik krijg dan na twee keer integreren:
-1/5e-5xcos2x + 2/25e-5xsin2x - 4/25òe-5x*cos2x dx

maar ik snap niet goed hoe ik hem naar de andere kant breng. links staat toch gewoon mijn opgave? Dit zou ik dan moeten wegdelen?
Mijn coefficiënten zijn nu -1/5 en 2/25
da zou moeten worden: -5/29 en 2/29....

Freder
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 7 juni 2005

Antwoord

Beste Frederik,

Je vindt nu dat:

òe-5xcos(2x) dx = -(e-5xcos(2x))/5 + 2(e-5xsin(2x))/25 - 4/25òe-5xcos(2x) dx

Breng die vetgedrukte term over naar het andere lid:

òe-5xcos(2x) dx + 4/25òe-5xcos(2x) dx = -(e-5xcos(2x))/5 + 2(e-5xsin(2x))/25

29/25òe-5xcos(2x) dx = -(e-5xcos(2x))/5 + 2(e-5xsin(2x))/25

òe-5xcos(2x) dx = 25(-(e-5xcos(2x))/5 + 2(e-5xsin(2x))/25)/29 = e-5x(2sin(2x)-5cos(2x))/29

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 juni 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3