|
|
\require{AMSmath}
Oefening Substitutiemethode?
Hoi, Ik zit vast met deze integraal: òx2/Ö(1-x2) dx ik stel t= Ö1-x2 dan is t2=1-x2 en x2=1-t2 en x=Ö1-t2 dx=-(tdt)/x dat geeft dan: -ò(x*Ö(1-t2))/t (tdt/x) -- -òÖ(1-t2) dt -- -1/2xÖ(1-x2) - 1/2 Bgsin Ö(1-x2) +C ik zou niet weten wat ik verkeerd doe, maar Mathcad geeft een andere uitkomst dus... dank bij voorbaat, Frederik
Freder
Student Hoger Onderwijs België - maandag 6 juni 2005
Antwoord
Beste Frederik, Je uitwerking is me niet 100% duidelijk en vermijd ook dat je bij substituties op een bepaald moment zowel de oude veranderlijke als de nieuwe nog in één integraal hebt. Verder lijkt je uitkomst me wel correct, op het teken van de bgsin na, dat zou positief moeten zijn. De rest is correct, misschien even nakijken? Wat MathCad er dan van maakt weet ik niet, maar zie ook onderstaande link waar je je resultaat on line kan controleren. Je functie geef je daar in als x^2/Sqrt[1-x^2] mvg, Tom
Zie The Integrator
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 juni 2005
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|