De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud berekenen

Hoe bereken ik de inhoud van het gebied ingesloten door z=x2+y2 en het vlak z=2??

Ik heb geen idee hoe hieraan te beginnen...

Julie

steph
Student universiteit België - vrijdag 20 mei 2005

Antwoord

Steph,
Neem z=h met oh2.De doorsnijding van z=h met de
paraboloide is een cirkel x2+y2=h,waarvan de oppervlakte gelijk is aan ph.Dus volume is
òphdh=2p,h loopt van 0 naar 2.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3