De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Kan u me op weg helpen bij het integreren van volgende functie:
(2x-x2)0,5

bedankt
steph

steph
Student universiteit België - donderdag 19 mei 2005

Antwoord

Vermoedelijk ken je een primitieve van Ö(1-t2). Ga dus op zoek naar een substitutie die 2x-x2 omzet in 1-t2. Als die substitutie lineair is, verandert er bovendien niks aan de rest van de integraal, aangezien in dat geval dx=dt.

Stel dus x=at+b, en vind dat x=t+1 de substitutie is die je zoekt.

Lukt het zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics