De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal probleem

hoe bereken je:

òÖtan(x)dx

zit er al 3dage aant te werke maar vind het echt niet...

suyken
Student universiteit België - maandag 18 april 2005

Antwoord

Probeer eens de substitutie u=Ötan(x).
du=(tan2x+1)/(2Ö(tan(x))dx=(u4+1)/2u.dx
dus
Ötan(x)dx=2u2/(u4+1)du.
Probeer je het zelf nu even verder?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3