De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren

Hoe integreer je de deze functie?
X loopt van 0 tot 12

pi * (- 2,4 x + 12)^2

yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 maart 2005

Antwoord

Beste Yara,

Je kan het kwadraat uitwerken maar voor de onbepaalde integraal kan het ook zo:
òp(-24x/10 + 12)2 dx
= pò(-24/10(x-5))2 dx
= pò144/25 * (x-5)2 dx
= 144p/25 ò (x-5)2 d(x-5)
= 144p/25 * (x-5)3/3 (+ C)
= 48p(x-5)3/25 (+ C)

De bepaalde integraal uitrekenen zal nu geen probleem zijn?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 maart 2005
 Re: Integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3