De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Covariantie

Als X~UNIFORM(0,1)
Bepaal Cov(X^4,X^3) en Cov(X,1/X)

Ik heb geen flauw idee hoe ik hieraan moet beginnen
Kunt u mij hierbij helpen?

John
Student universiteit België - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

John,
Hopelijk ken je de formule
cov(V,W)=E(VW)-E(V)E(W).Dus
cov(X4,X3)=E(X^7)-E(X4)E(X3).Deze kun jre toch zelf wel berekenen.E(X3)=1/4,enz.Het berekenen van
Cov(X,1/X)is problematisch omdat E(1/X)niet bestaat(is +¥).
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3