De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Tweedegraadsbenadering van een functie

 Dit is een reactie op vraag 33722 
het is me nu al wel duidelijker maar, ik snap bijvoorbeeld nog niet hoe ik de functie g(x)=f(0,5)+f'(0,5).(x-0,5)+f''(0,5).(x-0,5)2/2 differentieer en hoe ik g'(x)differentieer, hetgeen ik toch nodig heb als ik g'(0,5)=f'(0,5) wil aantonen. als u me dat nog zou kunnen uitleggen...

Groetjes Klaas

Klaas
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Klaas,
De functie g(x) die jij geeft is de functie P(x).
Die heb ik opgeschreven en uitgewerkt. We vonden dat
g(x)=P(x)=2x2+0,5.Hieruit volgt dat
g(0,5)=2(0,5)2+0,5=1=f(0,5). Nu is g'(x)=4x zodat
g'(0,5)=2=f'(0,5) en g''(x)=4 voor alle x,dus ook
g''(0,5)=4=f''(0,5). Dus g(x)eerst vereenvoudigen en dan differentieren. Dat is eenvoudiger.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 8 februari 2005
 Re: Re: Tweedegraadsbenadering van een functie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3