De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Primitieve bepalen

 Dit is een reactie op vraag 31521 
Hallo,

Zou U mij toch nog een beetje opweg willen helpen, want op de een of andere manier blijf ik steeds vastlopen.....
Weet even niet meer precies wat ik nou waar moet invullen.

Liefs

Fleur
Student hbo - woensdag 22 december 2004

Antwoord

Als je 3ex + 1 = t stelt, dan volgt daaruit dat 3exdx = dt zodat exdx = 1/3dt en dus 2exdx = 2/3dt.
Dit invullend in je integraal levert op de integraal van de functie (2/3)/t.dt en de primitieve is dan van de vorm 2/3ln|t| + c
Vervang t nu weer door de x-vorm.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3