De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Primitieve bepalen

Beste Wisfaq,

Ik moet een primitieve bepalen van de functie
®: f(x)= 2/(3+e-x)

Heb ik er iets aan om de funtie zs te schrijven:

2/(3+(1/ex))= (2ex)/(3ex + 1)

Alvast bedankt.

Liefs Fleur

Fleur
Student hbo - zondag 19 december 2004

Antwoord

Je idee is nog niet zo gek, want als je nu 3ex + 1 gelijkstelt aan t, dan is 3exdx = dt, zodat je dit mooi kunt verwerken in de teller. Probeer eens of het nu lukt.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 december 2004
 Re: Primitieve bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3