|
|
\require{AMSmath}
Re: R-moduulstructuur
Hallo MBL, Ik heb denk ik de vraagstuk opgelost.Zou u mij misschien kunnen zeggen of ik het correct heb gedaan? Ik moet aantonen dat H=Hom_R(M,N) een moduul is over R.Ik moet dus laten zien dat, (M1) r(f+g)=rf=rg (M2) (r+s)frf+sf (M3) (rs)f=r(sf) (M4) 1*f=f r,s in R en f,g in H. Ik heb het volgende: (M1) r(f+g)(m)=r(f+g)(m)=?(f+g)(rm)=?f(rm)+g(rm) =rf(m)+rg(m)=(rf)(m)+(rg)(m) [rf+rg](m) (M2) [(r+s)(f)](m)=f[(r+s)m]=f(rm+sm) =f(rm)+f(sm)=(rf)(m)+(sf)(m) =(rf+sf)(m) (M3) (rs)f(m)=r(sf(m))=r[sf](m)=[r(sf)](m) (M4) (1*f)(m)=f(1*m)=f(m) Is dit allemaal correct? Omdat rf gedefinieerd wordt als (rf)(m)=rf(m), geldt dan nog steeds f(rm)=rf(m) uit de definitie van een R-moduulhomomorfisme? Vriendelijke groeten, Viky
viky
Student hbo - maandag 13 december 2004
Antwoord
Voor zover ik kan overzien en het mij herinner, ziet het er gezond uit wat je opschrijft.
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 december 2004
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|