De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partiele integratie

hoi,
ik heb al een heleboel oefeningen bekeken en ook de links naar dit onderwerp maar toch slaag ik er nog niet in om m'n oefeningen tot een goed einde te brengen...hopelijk kunnen jullie me nog es uit de nood helpen

opgave is integraal dx/(2x2-x+2)3
eerst stel ik 2x2-x+2 gelijk aan 15/8+(xÖ2-1/2*Ö2)2 en stel het deel tussen haakjes gelijk aan t als substitutie wat dx=dt/Ö2 geeft

als ik dat dan uitwerk krijg 'k 8/15Ö2 * integraal dt/(t2+15/8)2 maar met het 2e deel: -8/15Ö2 * integraal t2dt/(t2+15/8)3 volgens mij,loopt het vast

alvast bedankt

Tamara
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 24 augustus 2004

Antwoord

Als ik 15/8 + (xÖ2-1/2Ö2)2 uitwerk, dan kom ik niet meer op de beginvorm 2x2-x+2.
De juiste splitsing is 2(x-1/4)2 + 15/8
Met x-1/4 = t en dus dx = dt kom je nu misschien weer iets verder.
Maar het is een onding van een integraal, hoor!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 27 augustus 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3