De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische substitutie bij bepaalde integraal

Als je goniometrische substitutie toepast bij een bepaalde integraal, hoe verander je dan de grenzen???
Voorbeeld ter illustratie:
integraal van (1-x2)dx tussen x=-1 en x=1
= x=sin t
= dx=cos t dt
= (1-x2)=cos t
= grenzen: ???

Alvast bedankt!!!

Joris
Student Hoger Onderwijs België - zondag 20 juni 2004

Antwoord

Ik heb je grenzen maar even veranderd in -1 en 1. De functie is namelijk niet gedefinieerd tussen 1 en 2. Maar in de eerste regel staat je oplossing al!

Je schrijft: x=sint je weet x=-1 (en x=1) dus:

sint=-1Þt=-1/2p
sint=1Þt=1/2p

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3