De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren met breuk en wortel 1/wortel(x^2-5)

Ik snap niet goed hoe je deze integraal kan oplossen:



Het zou nochtans moeten te doen zijn aan de hand van de basis integralen.

Jo
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 4 juni 2004

Antwoord

Neem de substitutie:
t=Ö(x2-5)+x, dan
dt=(x/Ö(x2-5)+1)dx
dt=(x+Ö(x2-5))/Ö(x2-5)dx
dus dt=t/Ö(x2-5)dx
We krijgen nu dus ò1/t dt=ln(t)
De primitieve is dus ln(Ö(x2-5)+x)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 juni 2004
 Re: Integreren met breuk en wortel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3