De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ongelijkheid oplossen

Hoe los ik de volgende ongelijkheid op ?

f(x)=1 + 2log x
g (x) = 2log (x+1)

g(x) $>$ f (x)

bvd
mvg sanne

Sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 maart 2004

Antwoord

Volg het stappenplan van Oplossen van ongelijkheden.

1.
$
\begin{array}{l}
{}^2\log (x + 1) = 1 + {}^2\log (x) \\
{}^2\log (x + 1) = {}^2\log (2) + {}^2\log (x) \\
{}^2\log (x + 1) = {}^2\log (2x) \\
x + 1 = 2x \\
x = 1 \\
\end{array}
$

2.
$x+1>0$ en $x>0$
Dus... het domein is $x>0$

3.
q22114img2.gif

4.
Oplossing: $<0,1>$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 maart 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3