De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poisson verdeling

Het aantal onderdelen dat een fabriek per week nodig heeft is Poisson verdeeld met lambda=3. De gebruikte aantallen tijdens opeenvolgende weken zijn stochastisch onafhankelijk. Op het einde van elke week wordt de voorraad tot B aangevuld.
Bepaal B als je hoogstens 1 keer per jaar (=50 weken) te weinig onderdelen mag hebben tijdens een week.

Het antwoord is 7 stuks, maar hoe kom je daar aan?

Dirk
Student Hoger Onderwijs België - maandag 8 maart 2004

Antwoord

P(te weinig)0,02 dus P(genoeg)0,98
Dat wil zeggen dat P(kB) boven de 0,98 moet komen te liggen.
Per week geldt: l=m=3. Pak nu de tabel van de cumulatieve Poissonverdeling met m=3 erbij en kijk wanneer de kans hier voor het eerst boven de 0,98 komt en dat is......... bingo

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 maart 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics