Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Punstgewijze en gelijkmatige convergentie?

 Dit is een reactie op vraag 18503 
ik snap het 2de voorbeeld niet goed,kunnen jullie uitleggen waar juist de waarden vandaan komen ?
waarom |fn(x) - 0| 1/n snap niet van waar dit komt,sry !
grtjs joke

joke
Student Hoger Onderwijs België - zondag 25 januari 2004

Antwoord

Hallo Joke
Als fn(x) = (1/n)sin(x) dan gaat deze dij functies gelijkmatig naar de limietfunctie g(x) = 0 (voor alle x)
En wel omdat ( wegens het feit dat |sin(x)| gelijk of kleiner is dan 1 voor alle x ) geldt dat |fn(x) - g(x)| = |fn(x) - 0| = |fn(x)| gelijk of kleiner is dan 1/n.
Ik hoop dat het zo duidelijk is.
Grtjs

JCS
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics