De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oneigenlijke integraal

hoe bereken ik de oneigenlijke integraal van
-$\infty$ tot +$\infty$ van $\int{}$dx/(ex+e-x)

bedankt

jos
Student Hoger Onderwijs België - zondag 28 december 2003

Antwoord

De breuk na het integraalteken kun je schrijven (teller en noeer vermenigvuldigen met ex) als de breuk ex/(e2x+1)
Als je nu vervolgt met ex = t te stellen (en dus exdx = dt), dan gaat de integraal over in de integraal van de breuk dt/(t2 + 1) en na aanpassing van de grenzen ben je er dan wel uit.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 december 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3