De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal(tje)

Kan er mij iemand helpen met volgende integraal?

$\int{}$(1+x)1/2 /(1-x)1/2 dx tussen 0 en 0,9
Ik dacht om te beginnen: de tellen en noemer te vermenigvuldigen met (1-x) waardoor de wortel in de noemer kan wegvallen en dan (1-x) gelijk te stellen aan t, maar verder geraak ik niet. De uitkomst zou naar het schijnt 1,68 moeten zijn.

Alvast bedankt!
Groetjes Veerle

Veerle
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 11 oktober 2003

Antwoord

Vermenigvuldig teller en noemer met √(1+x) en splits de integraal op

$\int{}$dx/√(1-x2) + $\int{}$xdx/√(1-x2)

De eerste is een standaardintegraal, de tweede vraagt om de substitutie t=1-x2.

Gaat het zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 11 oktober 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3