Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal

Hoi, ik zou de volgende integraal moeten berekenen maar ik weet niet hoe eraan te beginnen? ò(integraalteken)
x^3*e^(-x^2/2)
Kunnen jullie mij hier misschien mee helpen?
Alvast bedankt

Tom DC
Student universiteit België - dinsdag 2 september 2003

Antwoord

Stel x2/2=t zodat xdx=dt en dus x3dx = (x2)(xdx) = 2tdt. De nieuwe integraal is dus ò 2t exp(-t) dt, en dat is een klassieker (partiele integratie).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 2 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics