|
|
\require{AMSmath}
Enkele integralen
Hoe los je volgende integralen op? òdx/(cos2(x)sin2(x) òdx/sinx òdx/cosx
Roel
Student universiteit België - donderdag 12 juni 2003
Antwoord
Hallo, Ik zet je even op weg: De eerste: 1 = sin2(x) + cos2(x) van deze formule kan je gebruik maken in je teller een eenvoudigere vorm ontstaat: òdx/cos2(x) + òdx/sin2(x) De tweede is iets moeilijker om te beginnen: 1 = sin2(x/2) + cos2(x/2) sin(x) = 2·sin(x/2)·cos(x/2) Nu kan je opnieuw opsplitsen. Eindresultaat zou ln[ tg(x/2) ] + C moeten zijn De derde steunt ongeveer op hetzelfde principe. Lukt het nog niet, stuur dan maar een reactie. P.S.: Jij had de eer om vraag 12345 te stellen proficiat! Groet,
Koen
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 juni 2003
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|