Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Orde

 Dit is een reactie op vraag 98377 
Nu het aantal elementen van orde 6.

Aantal opties is dan voor de eerste,tweede en derde coordinaat : 2 (namelijk 0 of 1) .
Voor de eerste drie coordinaten dus 2^3 opties.
Aantal opties voor de laatste coordinaat: 3 (namelijk 0,1 of 2).
Dus totaal 2^3 * 3 = 24 opties.

Is dit wel correct?


jan
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 18 november 2024

Antwoord

Niet helemaal want (0,0,0,x) heeft orde 3 als x\neq0 (en orde 1 als x=0).
Verder heeft elk element van de vorm (a,b,c,0) orde 2 (als tenminste één van a, b, en c niet 0 is, anders hebben we weer (0,0,0,0)).
Ik tel dus zeker twee elementen van orde 3, en zeven elementen van orde 2, en natuurlijk eentje van orde 1. Je moet (a,b,c,x) hebben met x=1 of x=2, èn niet alle a, b, en c gelijk aan 0. Dat geeft 2\times7=14 elementen.

kphart
maandag 18 november 2024

 Re: Re: Orde 

©2001-2025 WisFaq