Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Somregel sinus

De somregel van sin(270° + α) = sin(270°).cosα + cos(270°).sinα.
Uitgerekend = -cosα.
Stel α = 45° = > sin(270° + 45°) = sin(315°) = -cos(45°) = -0.5.

Als ik in excel de formule =SIN(RADIALEN(315)) krijg ik -0,70
Hoe kan dat?

sam
3de graad ASO - woensdag 23 oktober 2024

Antwoord

Omdat \cos45^\circ niet gelijk is aan \frac12 maar aan \frac12\sqrt2, en dat is, afgerond op negen cijfers, 0{,}707106781.

kphart
woensdag 23 oktober 2024

©2001-2025 WisFaq