Hoe kan ik de afgeleide verder uitwerken Ik heb een formule $\eqalign{\frac{\sqrt{x}}{x+1}}$ die ik moet uitwerken met de quotientregel, maar dit is blijkbaar niet goed. wat mis ik hier? R Berg Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 augustus 2022 Antwoord Volgens mij moet het zoiets zijn:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\sqrt x }}{{x + 1}} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{{2\sqrt x }}\left( {x + 1} \right) - \sqrt x \cdot 1}}{{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{{2\sqrt x }}\left( {x + 1} \right) - \sqrt x }}{{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {x + 1} \right) - 2\sqrt x \cdot \sqrt x }}{{2\sqrt x \left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{x + 1 - 2x}}{{2\sqrt x \left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{ - x + 1}}{{2\sqrt x \left( {x + 1} \right)^2 }} \cr}$Je moest de ${2\sqrt x }$ in de noemer van de teller nog even wegwerken. Vermenigvuldig teller en noemer met ${2\sqrt x }$ om dat te regelen. woensdag 3 augustus 2022 ©2001-2024 WisFaq
Ik heb een formule $\eqalign{\frac{\sqrt{x}}{x+1}}$ die ik moet uitwerken met de quotientregel, maar dit is blijkbaar niet goed. wat mis ik hier? R Berg Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 augustus 2022
Ik heb een formule $\eqalign{\frac{\sqrt{x}}{x+1}}$ die ik moet uitwerken met de quotientregel, maar dit is blijkbaar niet goed. wat mis ik hier?
R Berg Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 augustus 2022
Volgens mij moet het zoiets zijn:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\sqrt x }}{{x + 1}} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{{2\sqrt x }}\left( {x + 1} \right) - \sqrt x \cdot 1}}{{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{{2\sqrt x }}\left( {x + 1} \right) - \sqrt x }}{{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {x + 1} \right) - 2\sqrt x \cdot \sqrt x }}{{2\sqrt x \left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{x + 1 - 2x}}{{2\sqrt x \left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{ - x + 1}}{{2\sqrt x \left( {x + 1} \right)^2 }} \cr}$Je moest de ${2\sqrt x }$ in de noemer van de teller nog even wegwerken. Vermenigvuldig teller en noemer met ${2\sqrt x }$ om dat te regelen. woensdag 3 augustus 2022
woensdag 3 augustus 2022