\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Dubbelintergralen begrenst door krommen

||x3 dxdy met D ⊂ R2
D

Begrensd door de kromme met vergelijking xy = 16,
de rechte y = x , de horizontale rechte y = 0 en de verticale rechte x = 8.

Ik begrijp niet hoe ik deze moet oplossen.

Alvast bedankt,
Quinten

Quinte
Student universiteit België - vrijdag 14 mei 2021

Antwoord

Maak eerst een plaatje

q92206img1.gif

Dan zie je dat het gebied in twee natuurlijke stukken verdeeld wordt: $D_1=\{(x,y): 0\le x\le4$ en $0\le y\le x\}$, en $D_2=\{(x,y):4\le x\le 8$ en $0\le y\le 16/x\}$.
Je krijgt dan twee herhaalde integralen.

kphart
zaterdag 15 mei 2021

 Re: Dubbelintergralen begrenst door krommen 

©2001-2024 WisFaq