Re: Tweede deel examen integraalrekening Dit is een reactie op vraag 89765 Integraal 0 tot a (1-x)/√xdx=Integraal 0 tot a(2-2x)d√x.d√x?Daar kan ik niks mee. mboudd Leerling mbo - zondag 3 mei 2020 Antwoord Het gaat om:$\eqalign{ & f(x) = \sqrt x \cr & g(x) = \frac{1}{{\sqrt x }} \cr}$Je kunt de tweede integraal termgewijs primitiveren:$\eqalign{ & \int\limits_0^a {\sqrt x dx} = \int\limits_a^1 {\frac{1}{{\sqrt x }}} - \sqrt x dx \cr & \left[ {\frac{2}{3}x^{\frac{3}{2}} } \right]_0^a = \left[ {2\sqrt x - \frac{2}{3}x^{\frac{3}{2}} } \right]_a^1 \cr & ... \cr}$Helpt dat? zondag 3 mei 2020 Re: Re: Tweede deel examen integraalrekening ©2001-2025 WisFaq
Integraal 0 tot a (1-x)/√xdx=Integraal 0 tot a(2-2x)d√x.d√x?Daar kan ik niks mee. mboudd Leerling mbo - zondag 3 mei 2020
mboudd Leerling mbo - zondag 3 mei 2020
Het gaat om:$\eqalign{ & f(x) = \sqrt x \cr & g(x) = \frac{1}{{\sqrt x }} \cr}$Je kunt de tweede integraal termgewijs primitiveren:$\eqalign{ & \int\limits_0^a {\sqrt x dx} = \int\limits_a^1 {\frac{1}{{\sqrt x }}} - \sqrt x dx \cr & \left[ {\frac{2}{3}x^{\frac{3}{2}} } \right]_0^a = \left[ {2\sqrt x - \frac{2}{3}x^{\frac{3}{2}} } \right]_a^1 \cr & ... \cr}$Helpt dat? zondag 3 mei 2020
zondag 3 mei 2020