\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Deelexamen grafiek

Ik kom bij deze vraag bij sommige wel en sonmige niet uit de voeten:

Gegeven:

f(x)={2x/2x, x$\ge$0
2x/2-x, x$<$0

a. Schets de grafiek f op [-2,2]
b. Bepaal het bereik f op R
Hier heb ik 0$<$y$\le$1
c. Los op f(x)=1/5 hoe moet je dit oplossen?
d. Los op f(x)$\ge$1/5
e. Is f inv een functie motiveer uw antwoord.

mboudd
Leerling mbo - donderdag 30 april 2020

Antwoord

voor x$\ge$0 geldt f(x)=1
Voor x$<$0 geldt f(x)=2x·2x=22x
Nu moet dat 0,2 zijn dus 22x=0,2 dus 2x = 2log(0,2) dus 2x=-2,322

Met vriendelijke groet
JaDeX


vrijdag 1 mei 2020

©2001-2025 WisFaq