Ongelijkheid oplossen met 3 onbekenden 5a(x+3)-7b$\ge$2x+a+3 Van Ge 2de graad ASO - woensdag 13 november 2019 Antwoord Het is niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is. Wil je je oplossing uitdrukken in $a$ en $b$. Dat zal niet zomaar gaan. De oplossing is afhankelijk van de waarde van $a$.Je kunt de ongelijkheid omwerken tot:$x(5a - 2) \geq - 14a + 7b + 2$Dit valt dan uiteen in 2 oplossingen:I.Als $5a-2\gt 0$$\eqalign{x \geq \frac{{ - 14a + 7b + 2}}{{5a - 2}}}$II.Als $5a-2\lt 0$$\eqalign{x \leq \frac{{ - 14a + 7b + 2}}{{5a - 2}}}$Heb je daar iets aan? Of had je iets anders in gedachten? woensdag 13 november 2019 ©2001-2024 WisFaq
5a(x+3)-7b$\ge$2x+a+3 Van Ge 2de graad ASO - woensdag 13 november 2019
Van Ge 2de graad ASO - woensdag 13 november 2019
Het is niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is. Wil je je oplossing uitdrukken in $a$ en $b$. Dat zal niet zomaar gaan. De oplossing is afhankelijk van de waarde van $a$.Je kunt de ongelijkheid omwerken tot:$x(5a - 2) \geq - 14a + 7b + 2$Dit valt dan uiteen in 2 oplossingen:I.Als $5a-2\gt 0$$\eqalign{x \geq \frac{{ - 14a + 7b + 2}}{{5a - 2}}}$II.Als $5a-2\lt 0$$\eqalign{x \leq \frac{{ - 14a + 7b + 2}}{{5a - 2}}}$Heb je daar iets aan? Of had je iets anders in gedachten? woensdag 13 november 2019
woensdag 13 november 2019