Formule herleiden Toon aan dat de formule D=100+[200]/[a/2b+10] herleid kan worden tot D=[100a+2400b]/[a+2b] Morgai Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 oktober 2019 Antwoord Bij de uitkomst moet in de noemer $a+20b$ staan denk ik. Herleiden gaat zo:$\eqalign{ & D = 100 + \frac{{200}}{{\frac{a}{{2b}} + 10}} \cr & D = 100 + \frac{{200 \cdot 2b}}{{a + 10 \cdot 2b}} \cr & D = 100 + \frac{{400b}}{{a + 20b}} \cr & D = \frac{{100\left( {a + 20b} \right)}}{{a + 20b}} + \frac{{400b}}{{a + 20b}} \cr & D = \frac{{100a + 2000b + 400b}}{{a + 20b}} \cr & D = \frac{{100a + 2400b}}{{a + 20b}} \cr}$Dat moet het zijn. Lukt dat zo? dinsdag 1 oktober 2019 Re: Formule herleiden ©2001-2024 WisFaq
Toon aan dat de formule D=100+[200]/[a/2b+10] herleid kan worden tot D=[100a+2400b]/[a+2b] Morgai Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 oktober 2019
Morgai Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 oktober 2019
Bij de uitkomst moet in de noemer $a+20b$ staan denk ik. Herleiden gaat zo:$\eqalign{ & D = 100 + \frac{{200}}{{\frac{a}{{2b}} + 10}} \cr & D = 100 + \frac{{200 \cdot 2b}}{{a + 10 \cdot 2b}} \cr & D = 100 + \frac{{400b}}{{a + 20b}} \cr & D = \frac{{100\left( {a + 20b} \right)}}{{a + 20b}} + \frac{{400b}}{{a + 20b}} \cr & D = \frac{{100a + 2000b + 400b}}{{a + 20b}} \cr & D = \frac{{100a + 2400b}}{{a + 20b}} \cr}$Dat moet het zijn. Lukt dat zo? dinsdag 1 oktober 2019
dinsdag 1 oktober 2019