Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Logaritme

 Dit is een reactie op vraag 88345 
In ditzelfde boek staat de volgende uitgave waar ik niet uitkom:

\eqalign{100x^{\log x - 1} + x^{2\log x - 2} = 20.000}

Nergens haakjes, dus alle opties getest. Betekent de -1 en -2 wat we besproken hebben? Ook uitgerekend, geen mogelijk antwoorden.

Alvast dank en mvg.

Herman
Ouder - zaterdag 10 augustus 2019

Antwoord

Betse Jan,

Het is lastig zeker te weten zonder het boek goed te kennen, maar mijn educated guess zou zijn dat het zo gelezen moet worden (haakjes om losse x worden vaak weggelaten):

\eqalign{100x^{\log (x) - 1} + x^{2\log (x) - 2} = 20.000}

Probeer dan eens wat er gebeurt als je x=100 neemt...

Met vriendelijke groet,


zaterdag 10 augustus 2019

©2001-2025 WisFaq