To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritme

In een klassieke uitgave Algebra dl IIB (Alders,1952,par. 67) zag ik deze opgave: grondtal=13 linksboven van het woord log EN rechtsboven van het woord log een getal -1 en de uitkomst van de logaritme zelf = 1/10.

Moet ik dit lezen als 1/ log (1/10) met grondtal 13 of
log (1/(1/10)) met grondtal 13.

Herman
Ouder - woensdag 7 augustus 2019

Antwoord

Net zoals we voor (\log (x))^2 liever \log ^2 (x) schrijven krijg je hier:

\eqalign{ & {}^{13}\log ^{ - 1} \left( {\frac{1} {{10}}} \right) = \cr & \left( {{}^{13}\log \left( {\frac{1} {{10}}} \right)} \right)^{ - 1} = \cr & \frac{1} {{{}^{13}\log \left( {\frac{1} {{10}}} \right)}} \cr}

Hopelijk helpt dat...


donderdag 8 augustus 2019

 Re: Logaritme 

©2001-2025 WisFaq