\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Functieonderzoek

bij de volgende functie wijkt mijn stijginterval af van wat er in het antwoord model staat:
f(x)=1/2sin2x+cosx
bepaal op welke intervallen f stijgend of dalend is.
stijgen x$<\pi$/6 v 5$\pi$/6$<$x$<$1 1/2 $\pi$
dalen $\pi$/6$<$x$<$5$\pi$/6

wat in het model staat: stijgen:5$\pi$/6$<$x$<$2 1/6 $\pi$ dalend (wel hetzelfde als ik):$\pi$/6$<$x$<$5$\pi$/6
(ik heb mijn uitwerking evt opgestuurd)

mboudd
Leerling mbo - maandag 13 mei 2019

Antwoord

In je tekenschema ontbreken de tekens voor x$>$11/2$\pi$:

q88054img1.gif


maandag 13 mei 2019

 Re: Functieonderzoek  

©2001-2025 WisFaq