\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Optimalisatieproblemen met nevenvoorwaarden

 Dit is een reactie op vraag 77025 
Ik zit vast met de uitwerking van bovenstaand probleem. Ik was begonnnen met uit de eerste 2 vergelijkingen z te halen en deze dan aan elkaar gelijk te stellen. Maar ik kom hierdoor telkens vast te zitten... Ben ik juist bezig met deze op te lossen?
Alvast bedankt!

Björn
Student universiteit België - dinsdag 6 juni 2017

Antwoord

Vermenigvuldig de drie vergelijkingen achtereenvolgens met respectievelijk $x$, $y$ en $z$; je krijgt $8xyz=2\lambda x^2/a^2$, $8xyz=2\lambda y^2/b^2$, en $8xyz=2\lambda z^2/c^2$. Optellen geeft $24xyz=2\lambda$; dat weer in de drie vergelijkingen invullen geeft vergelijkingen waar je $x$, $y$ en $z$ kunt oplossen.

kphart
dinsdag 6 juni 2017

©2001-2025 WisFaq