\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Volledige functievoorschrift geven

Hallo,

Ik moet als taak volgende vraag beantwoorden: Geef het volledige functievoorschrift van de volgende functies aan de hand van de beschrijving:
  1. f beeldt een natuurlijk getal af op het kwadraat van dit getal
  2. f beeldt een positief reëel getal af op zijn tegengestelde
  3. f beeldt de scores van het examen in december en in juni af op het gemiddelde van de scores. De examens worden op 100 gequoteerd...
  4. f beeldt de basis en de hoogte van een driehoek af op de oppervlakte van die driehoek
Maar ik weet totaal niet hoe ik hieraan moet beginnen...

Stijn
3de graad ASO - vrijdag 20 januari 2017

Antwoord

Geef steeds domein en codomein aan en geef het functievoorschrift:
  1. f: $\mathbf{N}\to\mathbf{N}$ met $f(n)=n^{2}$
  2. f: $\mathbf{R}_0^ +\to\mathbf{R}$ met $f(x)=-x$
  3. f: $\mathbf{N}\times\mathbf{N}\to\mathbf{Q}$ met $\eqalign{f(x,y)=\frac{x+y}{2}}$
  4. f: $\mathbf{R}\times\mathbf{R}\to\mathbf{R}$ met $f(b,h)=\frac{1}{2}bh$
Meer moet het niet zijn?

PS
Bij 3. zou je misschien kunnen schrijven:
  • f: $A\times A\to\mathbf{Q}$ met A={0, 1, 2, ..., 100} en $\eqalign{f(x,y)=\frac{x+y}{2}}$


zaterdag 21 januari 2017

©2001-2025 WisFaq