\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: homothetie en verschuiving

 Dit is een reactie op vraag 6569 
Kun je mij bij dat deel (b) uitleggen hoe je overgaat van f naar f(x), want f(x) is toch een functie in x en ik snap niet waarom x in h(b,k2)(x) vervangt door a + k1(x-a) ???

berten
3de graad ASO - vrijdag 7 maart 2003

Antwoord

Hoi,

Het zit zo:
h(a,k1)(x)=a+k1.(x-a) en h(b,k2)(x)=b+k2.(x-b). Hiermee hebben we twee functies h1=h(a,k1) en h2=h(b,k2) gedefinieerd.

Zodat voor f = h(b,k2) o h(a,k1)=h2 o h1:
f(x)=
h2(h1(x))=
h2(a+k1.(x-a))=
b+k2.((a+k1.(x-a))-b)

Groetjes,
Johan

andros
zondag 9 maart 2003

 Re: Re: homothetie en verschuiving 

©2001-2025 WisFaq