Re: Re: Primitiveren van wortelvormen
hallo, Hoe primitiveer je
d√(h2-x2)dx hierbij is d voor het wortelteken een getal. zelf heb ik dit al: stel x=hsin(t) je krijgt dan: d√(h2-h2sin2(t))·hcos(t)dt vervolgens kun je een factor h uit de wortel halen waardoor je krijgt: dh√(1-sin2(t))·hcos(t)dt vervolgens krijg je: dh|cos(b)|·hcos(t)dt (denk ik)
maar hoe nu verder? alvast bedankt en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 december 2015
Antwoord
Je bedoelt, hoop ik, $\cos t$ in plaats van $\cos b$. Het gaat dus om het primitiveren van $\cos^2t$; dat kan via een gonioformule, zoals $\cos^2t=\frac12+\frac12\cos2t$.
kphart
dinsdag 29 december 2015
©2001-2025 WisFaq
|