Differentiëren De afgeleide van y= arctan 2x/(1-x2).Ik begrijp dat dit is y'=1/1 + {2x/(1-x2)}2Bij de uitwerking hiervan kom ik niet met stappen op het antwoord van y'=2/(1+x2)gaarne uitleg van de tussenstappenGroet JoepDifferentiëren Joep Ouder - maandag 10 augustus 2015 Antwoord Ik heb eerst de haakjes maar 's op goede plek gezet. Je vergeet de kettingregel. Het bepalen van de afgeleide gaat zo: \eqalign{ & y = \arctan \left( {\frac{{2x}} {{1 - x^2 }}} \right) \cr & y' = \frac{1} {{\left( {\frac{{2x}} {{1 - x^2 }}} \right)^2 + 1}} \cdot \frac{{2x^2 + 2}} {{\left( {x^2 - 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{\left( {\frac{{2x}} {{1 - x^2 }}} \right)^2 \left( {x^2 - 1} \right)^2 + \left( {x^2 - 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{4x^2 + \left( {x^2 - 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{4x^2 + x^4 - 2x^2 + 1}} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{x^4 + 2x^2 + 1}} \cr & y' = \frac{{2\left( {x^2 + 1} \right)}} {{\left( {x^2 + 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{2} {{x^2 + 1}} \cr} Dus dat is iets ingewikkelder dan het lijkt... maandag 10 augustus 2015 Re: Differentiëren ©2001-2025 WisFaq
De afgeleide van y= arctan 2x/(1-x2).Ik begrijp dat dit is y'=1/1 + {2x/(1-x2)}2Bij de uitwerking hiervan kom ik niet met stappen op het antwoord van y'=2/(1+x2)gaarne uitleg van de tussenstappenGroet JoepDifferentiëren Joep Ouder - maandag 10 augustus 2015
Joep Ouder - maandag 10 augustus 2015
Ik heb eerst de haakjes maar 's op goede plek gezet. Je vergeet de kettingregel. Het bepalen van de afgeleide gaat zo: \eqalign{ & y = \arctan \left( {\frac{{2x}} {{1 - x^2 }}} \right) \cr & y' = \frac{1} {{\left( {\frac{{2x}} {{1 - x^2 }}} \right)^2 + 1}} \cdot \frac{{2x^2 + 2}} {{\left( {x^2 - 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{\left( {\frac{{2x}} {{1 - x^2 }}} \right)^2 \left( {x^2 - 1} \right)^2 + \left( {x^2 - 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{4x^2 + \left( {x^2 - 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{4x^2 + x^4 - 2x^2 + 1}} \cr & y' = \frac{{2x^2 + 2}} {{x^4 + 2x^2 + 1}} \cr & y' = \frac{{2\left( {x^2 + 1} \right)}} {{\left( {x^2 + 1} \right)^2 }} \cr & y' = \frac{2} {{x^2 + 1}} \cr} Dus dat is iets ingewikkelder dan het lijkt... maandag 10 augustus 2015
maandag 10 augustus 2015