\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Somfuncties van sinusiuden

 Dit is een reactie op vraag 75003 
Dit is zeker goed maar het gaat erom te vereenvoudigen naar een functie in de vorm van a. sin[ b (x - c ) ] + d. En dan is de procedure met evenwichtstand periode amplitude en snijpunt met x-as aflezen. En dan kom ik in de knoop terwijl ik 100 procent zeker ben van mijn antwoord.

Bechir
Student universiteit - maandag 23 februari 2015

Antwoord

Met behulp van gonioformules kun je laten zien dat
$$
2\sin\alpha\,\sin\beta = \cos(\alpha-\beta)-\cos(\alpha+\beta)
$$
Pas dat toe op je product:
$$
12\sin\pi x\,\sin(\pi x-\pi/4) = 6\cos(\pi/4) - 6\cos(2\pi x-\pi/4)
$$
Je eigen antwoord zit daar niet al te ver van af, maar wijkt toch te veel af. Dat komt door de schaal van de plot denk ik.

Zie Wikipedia: gonioformules

kphart
dinsdag 24 februari 2015

©2001-2024 WisFaq