\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Bepaal het grondtal a in de vergelijking

Rekenregels logaritmen:
alog 3 = 4+alog 16
Alvast bedankt.

Eddy K
3de graad ASO - zondag 3 augustus 2014

Antwoord

Dat Eddy,

Dit is vast een oefening voor de rekenregels van logaritmen. Die kan je nog eens terug vinden bij onderstaande link.

Om zo'n vergelijking op te lossen moet je soms een beetje handig zijn. Een tip hier: 24=16.
Dus geldt: alog 16=4·alog2. Deel dan alles door 4. Dan zou je er wel uit moeten komen.
Zo niet, laat maar weten.
Succes,
Lieke.

Zie rekenregels voor logaritmen

ldr
zondag 3 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq