Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Integreren

 Dit is een reactie op vraag 72989 
Dan wordt het: (17/2)x^2 - 8x + of - 5/x.

Ik weet niet of er voor die laatste een - of + moet en waarom er juist een + of - moet komen te staan.

Solido
Student hbo - woensdag 14 mei 2014

Antwoord

De eenvoudigste manier om dit vast te stellen, is door je primitieve weer terug te differentiëren:

F(x) = 5/x = 5x-1: dan is F'(x) = -5x-2 (niet goed dus)
F(x) = -5/x = -5x-1: dan is F'(x) = 5x-2 (wel goed dus)

PS: Let op het juiste gebruik van haakjes. Ik neem aan dat in de originele opgave de gehele drieterm gedeeld moet worden door x-2, niet alleen de laatste 5


woensdag 14 mei 2014

 Re: Re: Integreren 

©2001-2025 WisFaq